Markten Amsterdam

Wij gaan naar de MARKT!

Typisch Nederlands en altijd gezellig. De markt is in iedere stad niet meer weg te denken. Markten met kaas, vis, brood en bloemen maar ook lapjes, rommel, boeken en vee en vlooienmarkten kennen we allemaal wel. Maar de keuze is uitgebreid, markten worden nog altijd druk bezocht en daarmee is het aanbod breder geworden. Met name in ons mooie hoofdstadje Amsterdam zijn markten nog altijd erg geliefd.

Sfeer

Op de markt van Amsterdam gaan we altijd even terug in de tijd, een tijd waar ‘boodschappen’ doen iets gezelligs was, waar je een praatje maakte met de bakker en de visboer over hoe lekker hij ze deze week weer te koop heeft staan. Dat de bloemist je met een heus volume vertelde dat 2 boeketten deze week slechts 5 kosten en hoe prachtig ze zijn. De sfeer van een markt is niet te vergelijken met het winkelen in een stad of supermarkt. De markt maakt zich toegankelijk door de gratis entree, het rijke aanbod en niet te vergeten de enthousiaste verkopers.

markten Amsterdam

Historie

Markten in Amsterdam hebben hun uitstraling na eeuwen weten te behouden. Al van verre bezochten mensen de Amsterdamse markten. Hollanders bleken vroeger al een neusje voor het handelen te hebben. We kunnen zelfs zeggen dat de markten invloed hadden op de wereld economie. Iets wat je waarschijnlijk totaal niet beseft wanneer je eroverheen loopt.

Grote markten Amsterdam

Voor iedere marktliefhebber is er wat wils en op ieder tijdstip. Zo zijn er buurtmarkten die zes dagen per week geopend zijn. Hier wordt eten, drinken, kleding, huishoudmiddelen en bloemen verkocht. Wil je deze bezoeken ga dan naar de Albert Cuyp Markt, de Dappermarkt of de Ten Katemarkt.

Wil je duurzame en biologische producten kopen op de markt in Amsterdam? Dan moet je bij de biologische boeren markten zijn. Deze zijn op zaterdag op de Nieuwmarkt of de Noordermarkt en op woensdag op het Haarlemmerplein. Op deze markten kun je pure, ambachtelijke producten kopen waaronder: groente, fruit, kaas, koffie en wijn. Deze producten worden met alle aandacht en liefde verkocht en ook is er kans te mogen proeven van deze lekkernijen.

Ook vlooienmarkten hebben we in Amsterdam. Zes dagen in de week staat het Waterlooplein vol kraampjes. Maar wil je het echt groots aanpakken zijn de IJ-hallen in Noord ook een aanrader. Met zo’n 750 kraampjes ben je voorlopig nog wel even zoet! Helaas is deze markt maar maandelijks open. Dan hebben we ook nog de Vrijmarkt en al is deze er alleen met Koningsdag, hij behoord zeker tot een van de grotere markten van Amsterdam. Omdat iedereen hier de kans krijgt om iets te verkopen. tuinhuisjes

Hiermee zijn de grootste markten van Amsterdam wel zo’n beetje benoemd maar hier houd het zeker niet op. We hebben nog de boekenmarkt in de Oudehuismanpoort, de Kaasmarkt, de markt Tussenmeer en ga zo maar door!

Comments are closed.