Zondag markt

Zondag markt in Nederland

De zondagsmarkten hebben de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen en tegenwoordig kun je in de meeste grote steden op zondag met plezier een rondje over de markt wandelen en er goede koopjes op de kop tikken.

Gezellig gezinsuitje

Weet je op zondag niet wat te doen? Bezoek dan alleen, met z’n tweeën of samen met de kinderen een zondagsmarkt. Je kunt als vanzelfsprekend terecht in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. Op de markt snuffelen langs de marktkramen en het gevarieerde aanbod. Iedere zondagsmarkt heeft een waaier aan producten van tweedehands boeken, kleding, drogisterijproducten en auto onderdelen tot speelgoed. Niets is er zo lekker als vers producten van de markt. Dagverse vis, groente, fruit, brood, heerlijke kazen, noten en zuidvruchten. Tijdens je wandeling over de zondagsmarkt zie je de mooie kanten van de multiculturele steden. Proef er van smakelijke Surinaamse roti kip of een goedgevulde Turkse pizza. Hap er een écht Hollands harinkje en laat de kinderen van een lekker patatje smullen.

Iedere zondag van het jaar

Je hoeft je geen zondag meer te vervelen er is altijd wel ergens de mogelijkheid om over een zondagsmarkt te lopen. Er zijn zowel binnen- als buitenmarkten waar je terecht kunt voor scherpe aanbiedingen en interessante producten. Shop op de zondagsmarkt voor trendy schoenen in combinatie met geweldig bijpassende handtassen.
Voor de kinderen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en kunnen ze op sommige zondagsmarkten een rondje in de draaimolen maken of geschminkt worden als een vlinder, prinses, batman en spiderman.

Gratis toegang

Het leuke van een uitje naar een zondagsmarkt is dat de toegang in de meeste gevallen gratis is en anders tot enkele Euro’s beperkt blijft. De markten zijn goed bereikbaar en op centrale punten in de steden gelegen. Je kunt de zondagsmarkt met je eigen vervoer bereiken. Kies je liever voor geen parkeerproblemen dan is er altijd het openbaar vervoer waarmee je vaak vlakbij de markt uit en in kunt stappen. De zondagsmarkt is een aanrader voor jong en oud. Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod en de gemoedelijke sfeer van de zondagsmarkt.

Comments are closed.