Zondagsmarkt in Amsterdam

Zondagsmarkt Amsterdam

In Amsterdam vind je op zondag ontzettend veel markten en al deze markten kun je gratis bezoeken. Van tweede hands kleren tot hippe nieuwe drankjes alles kan je er vinden. Voor ieder wat wils dus! Het verschil van de zondag markt en de doordeweekse markt heeft veel te maken met de ondernemers die hier staan, er staan namelijk andere spulletjes uit gestald dan bijvoorbeel op zondag op de Albert Cuijpmarkt. De ondernemers werken vaak ergens anders en willen graag hun eigen spullen op de markt gooien in de hoop hier hun zakcentje aan te verdienen en onderhandelen kan altijd. Hieronder wordt een kleine lijst van de markten waar je moet zijn geweest genoemd. Vergeet vooral niet je portomonnee mee te nemen want slagen zul je zeker.

Albert-Cuypmarkt Zondagsmarkt Amsterdam

Nieuwmarkt Amsterdam

De zondagse Nieuwmarkt in Amsterdam (metrohalte tussen Centraal Statione en Waterlooplein) verkoop met name antiek en curiosa. Voor echte liefhebbers is het echt een leuke zondagsmarkt. Er worden geregeld pareltjes gevonden tussen het antiek. Daarnaast bevat de markt ook een sectie gericht op boeken, die bijna gratis worden verkocht.

Nieuwmarkt zondagsmarkt Amsterdam

Pure Markt Amsterdam

Een keer in de zoveel tijd komt de Pure Markt naar Amsterdam, het vindt dan plaats in Park Frankendael, Amstelpark en het Beatrix park. Zoals de naam als zich staat Pure Markt voor pure producten verkocht door de producenten zelf. Daarom weet je precies wat erin zit en hoe het productieproces plaatsvindt. Ze verkopen regionaal en seizoensgebonden producten alles is ambachtelijk en duurzaam. Daarnaast is het uiteraard harstikke gezellig, gezond en een flinke dosis live muziek. Misschien nog wel het belangrijkste je kan er ook heerlijke hapjes gratis proberen.

Pure Markt zondagsmarkt Amsterdam

Sunday Market Amsterdam

De naam is ook niets verhullend, de Sunday market vind uitsluitend plaats op zondag plaats in Amsterdam. In drie worden kan de Sunday Market worden uitgelegd; art, fashion en design. Kortom voor iedereen wat wils. Goed wat kan je er kopen, vintage kleding maar ook alles voor het interieur in huis. Van gave assecoires tot betaalbare kunst. Zelfs kinderkleding kan je op de Sunday Markt kopen. De organisatie probeert kunst en dergelijke laagdrempeliger te maken voor mensen en daarom doen er ook bekende namen in de kunst mee zoals de Rietveld academie en de Design acaday. Daarnaast is er boordevol eten en drinken om een hele zondag rond te snuffelen op deze markt. Het vindt plaats in de Westergasfabriek.

sunday market zondagsmarkt Amsterdam

Zondagsmarkten Amsterdam, zondagsmarkt Amsterdam, Sunday Market Amsterdam.

One Comment